Algemeen
Home
Accommodaties
Vliegtickets
Boeken
Geld en fooien
Geschiedenis
Het klimaat
Feestdagen
Winkelen
Transport
Reisinformatie
Bezienswaardigheden
Tijdsverschil
Reisadvies
Gezondheid
Media
Filmpjes
Kaart
Actueel
Weer
Geld en fooien

 

Algemeen
Spanje is een goedkoper land dan bijvoorbeeld Frankrijk, maar de populariteit van Benidorm heeft er voor gezorgd dat de prijzen over het algemeen toch een beetje onder druk zijn komen te staan. Wat de prijsklasse betreft lijkt Benidorm wel ingedeeld in twee delen. Er zijn heel wat restaurants en hotels te vinden die zeer schappelijk zijn in prijs, maar er zijn ook allerhande luxueuze hotels en klassevolle restaurants terug te vinden. Dit heeft er voor gezorgd dat Benidorm is uitgegroeid tot een zeer veelzijdige vakantiebestemming die zowel geschikt is voor mensen met een beperkt als een groot budget.

Munteenheid
Spanje maakt net zoals de meeste Europese landen gebruik van de euro als munteenheid. Het is over het algemeen in Benidorm zeer eenvoudig mogelijk om geld uit de muur te halen.

 

Creditcards
Benidorm is een badplaats die bijzonder vaak wordt bezocht door buitenlandse reizigers. Dit heeft er voor gezorgd dat creditcards er zeer goed geïntroduceerd zijn geraakt. Dit geldt zowel voor de supermarkten als voor de meeste restaurants en hotels. Heeft u met andere woorden onvoldoende cash geld op zak? Geen probleem, zolang u maar over een creditcard beschikt!

Fooien
Het geven van fooien is in Spanje en daarmee ook in Benidorm zeer goed ingeburgerd geraakt. U doet er goed aan om obers en taxichauffeurs een fooi te geven gaande van 5 tot 10 procent. Indien u echt niet tevreden bent kunt u er eventueel voor kiezen om geen fooi te geven.

Vakantie Benidorm - Hotel Benidorm - Vliegtickets Benidorm - Goedkope vakantie Benidorm - Vluchten Benidorm