Algemeen
Home
Accommodaties
Vliegtickets
Boeken
Geld en fooien
Geschiedenis
Het klimaat
Feestdagen
Winkelen
Transport
Reisinformatie
Bezienswaardigheden
Tijdsverschil
Reisadvies
Gezondheid
Media
Filmpjes
Kaart
Actueel
Weer
Geschiedenis

 

Wanneer we de geschiedenis in duiken om kennis te maken met het verleden van Benidorm zien we dat deze plaats een heel grote evolutie heeft gekend. In vroegere tijden was Benidorm niets meer of minder dan een gewone vissersplaats. Als vissersplaats speelde Benidorm een belangrijke rol voor de economie van de regio, maar niemand had ooit kunnen verwachten dat er op een zeker ogenblik zoveel toeristen naar de badplaats zouden afzakken. Toch werd dit realiteit. Het is echter fout om te denken dat Benidorm altijd alleen maar ouderlingen heeft aangetrokken.

In eerste instantie was Benidorm immers vooral een toevluchtsoord voor jongeren die op zoek waren naar zon, zee en natuurlijk ook seks. Met de nodige drank kwam dit helemaal inorde, maar dat was buiten het bestuur van de badplaats gerekend. Zij kwamen met strengere regels op de proppen die er voor zorgden dat het jonge publiek al snel de biezen nam en vertrok naar andere populaire badplaatsen aan de Spaanse Costa Blanca.

 

Wat volgde was een toestroom van ouderlingen. Het zogenaamde microklimaat waar Benidorm op kan rekenen zorgde er al snel voor dat het woord werd verspreid dat het er prima overwinteren is. Dat gegeven in combinatie met de zeer uitgebreide en moderne infrastructuur van de badplaats zorgde er voor dat in no time de populatie aanzienlijk toenam. Vandaag de dag doen de meest recente cijfers zelfs vermoeden dat er zomaar even meer dan 70.000 inwoners zijn in Benidorm.

Wat ooit een gewone vissersplaats was is dus zondermeer uitgegroeid tot een imposante stad (die zelfs een beetje doet denken aan Manhattan) en badplaats waar heel wat toeristen vanover de hele wereld maar wat graag komen vertoeven.

Vakantie Benidorm - Hotel Benidorm - Vliegtickets Benidorm - Goedkope vakantie Benidorm - Vluchten Benidorm