Algemeen
Home
Accommodaties
Vliegtickets
Boeken
Geld en fooien
Geschiedenis
Het klimaat
Feestdagen
Winkelen
Transport
Reisinformatie
Bezienswaardigheden
Tijdsverschil
Reisadvies
Gezondheid
Media
Filmpjes
Kaart
Actueel
Weer
Klimaat

 

Algemeen
Benidorm beschikt over een heus microklimaat en dat microklimaat heeft er voor gezorgd dat het één van Europa's beste plaatsen is geworden om te overwinteren. Het mooie aan Benidorm is dat het er eigenlijk het hele jaar door goed vertoeven is. De maximumtemperatuur gaat bijvoorbeeld zelden onder de 15 graden en het vriest er nooit. Natuurlijk kan er hier en daar eens een (onweers)bui ontstaan, maar dat is eerder uitzondering dan regel. De bergketen waar Benidorm achter ligt zorgt er voor dat het slechte weer Benidorm veelal niet bereikt.

Beste reistijd
Benidorm is een typische badplaats die eigenlijk het hele jaar door bezocht kan worden. Hierbij dient u eigenlijk alleen rekening te houden met de kans op regen en / of onweer. De echt slechtste reistijd wordt ingeschat verder in dit aritkel, maar toch willen we er nu reeds een woordje over zeggen. Hoewel u in Benidorm veelal kunt rekenen op bijzonder zonnige dagen is dat natuurlijk niet altijd het geval. In het voor- en najaar heeft u al eens kans op een flinke onweersbui en ook in de winter kan het weer zich eens van haar slechtste kant laten zien.

 

Regen en wind sieren dan de dag. Hoewel het in de meeste gevallen om buien gaat en deze niet lang aanhouden kan het er toch voor zorgen dat de dag er iets somberder uit komt te zien. Wat de beste reistijd betreft, zoals gezegd kunt u eigenlijk het hele jaar door naar Benidorm afreizen, maar de beste reistijd is nog afhankelijk van twee factoren. Kunt u wel omgaan met een beetje drukte, dan vormen de echte zomermaanden de beste reistijd, namelijk juli en augustus. Wenst u een zo optimaal mogelijk weerbeeld, maar iets minder drukte? Kies dan voor de periode mei / juni of september.

Slecht weer
Echt slecht weer wordt het in Benidorm dus nooit. De meeste kans op regen heeft u in de maand oktober. Het is dan wel nog steeds zeer aangenaam warm met maximumtemperaturen rond 23 graden en minima die zelden onder de 15 graden duiken. Wat de regen betreft dient u zich ook niet teveel van voorstellen. Statistisch gezien mag oktober dan de natste maand zijn, veelal gaat het vooral om kortstondige regenbuien. Voor wie slechts één week op vakantie gaat laat oktober misschien toch beter links liggen, al maakt de rust op de stranden het mindere weer veelal wel goed.

Nadelen van het klimaat
Het microklimaat van Benidorm heeft echter niet alleen voor-, maar ook nadelen. In het putje van de zomer zorgt de warmte er in de stad voor dat de uitlaatgassen wat blijven hangen en dat maakt Benidorm niet heel geschikt voor mensen met problemen aan de longen. Op deze manier wordt de gezonde lucht die toch kenmerkend is voor de omgeving van Benidorm in het centrum zelf een beetje teniet gedaan.

Vakantie Benidorm - Hotel Benidorm - Vliegtickets Benidorm - Goedkope vakantie Benidorm - Vluchten Benidorm