Algemeen
Home
Accommodaties
Vliegtickets
Boeken
Geld en fooien
Geschiedenis
Het klimaat
Feestdagen
Winkelen
Transport
Reisinformatie
Bezienswaardigheden
Tijdsverschil
Reisadvies
Gezondheid
Media
Filmpjes
Kaart
Actueel
Weer
Bezienswaardigheden

 

Het zal u waarschijnlijk niet verbazen wanneer we zeggen dat Benidorm nu niet meteen een bestemming is die bekend staat omwille van z'n bezienswaardigheden. Waarschijnlijk bent u ook niet van plan om omwille van deze reden naar Benidorm af te reizen. In ieder geval hebben we op deze pagina een overzicht geplaatst van de bezienswaardigheden die u in Benidorm en omgeving wel terug kunt vinden.

Algemeen:

Mundomar
Wanneer u met kinderen naar Benidorm trekt wordt het warm aangeraden om eens een bezoekje te brengen aan Mundomar. In Mundomar maakt u kennis met een fantastische show waarin onder andere dolfijnen de hoofdrol spelen. Mundomar biedt in ieder geval een uitstekende afwisseling ten opzichte van de andere activiteiten in en rond Benidorm.

Balcon del Mediterraneo
Balcon del Mediterraneo is een inmiddels bekend en uitermate populair uitkijkpunt in Benidorm. Balcon del Mediterraneo biedt u een werkelijk fantastisch uitzicht over zowel Poniente Peach als Levante Beach. Een werkelijk uitstekende plaats om de omgeving even helemaal in u op te nemen.

Terra Natura
Wilt u tijdens uw vakantie in Benidorm graag even kennismaken met de plaatselijke dierenbevolking? Dat kan! Benidorm beschikt immers over het zogenaamde Terra Natura, een dierentuin waarin heel wat leuke en interessante dieren terug te vinden zijn.

Noah's Ark
In Noah's Ark zijn heel wat dieren terug te vinden die door de plaatselijke verzorger(s) zijn gered uit erbarmelijke omstandigheden. De plaats een dierentuin noemen zou afdoen aan het respect die de plaatselijke verzorgers verdienen, maar toch leunt het daar het dichtste bij aan. Voor echt dierenliefhebbers is Noah's Ark in Benidorm zeker en vast een bezoekje waard.

Castillo Conde de Alfaz
Het Castillo Conde de Alfaz is een bekende bezienswaardigheid in de buurt van Benidorm. Het Castillo Conde de Alfaz op zich is natuurlijk reeds een prachtig bouwwerk, maar daarnaast zijn er natuurlijk ook de shows die er dagelijks opgevoerd worden. Hoewel ze vrij duur zijn (een ticket voor een volwassene kost u bijvoorbeeld al snel 45 euro), zijn de show absoluut de moeite waard.

Iglesia de San Jaime y Santa Ana
De Iglesia de San Jaime y Santa Ana is de bekende kerk van Benidorm. De Iglesia de San Jaime y Santa Ana is gelegen in het centrum van Benidorm waardoor u er zeer eenvoudig een bezoekje aan kunt brengen. Misschien niet de meest bijzondere kerk die er bestaat, maar toch best een bezoekje waard.

 


Stranden

Poniente Beach
Poniente Beach is een strand net buiten Benidorm. Poniente Beach staat bekend als één van de beste en mooiste stranden van Benidorm en omgeving. Het strand wordt vooral geprezen omwille van z'n veiligheid en netheid. Volgens tal van vakantiegangers is het hier dan ook werkelijk uitstekend vertoeven.

Levante Beach
Ook Levante Beach is een bekend strand in de directe nabijheid van Benidorm. Het strand wordt wel als iets drukker ervaren dan het bovenstaande Poniente Beach waardoor het misschien niet altijd even geschikt is met kleine kinderen. Daar staat wel tegenover dat het strand over behoorlijk wat hoge punten beschikt waar u een uitstekend uitzicht heeft over de omgeving.


Overige activiteiten

Jeep Safari
Een erg populaire activiteit in en rond Benidorm is een Jeep Safari. Het is via de meeste plaatselijke kantoren mogelijk om een dergelijke safari te boeken. Een jeep safari lijkt wel de ideale mogelijkheid om het achterland van Benidorm in te trekken. Daar komt bij dat u steeds beschikt over een ervaren gids zodat deze er perfect de mooiste plaatsjes voor u uit kan kiezen.

Terra Mitica
Terra Mitica is een preptpark in Benidorm. Wanneer u, uw vakantie doorbrengt in Benidorm samen met uw kinderen wordt dit veelal als verplichte kost aanzien. Let wel, wanneer u in de drukke zomermaanden naar Benidorm trekt kan Terra Mitica erg druk zijn. Los daarvan is het zeker een attractiepark waar u met volle teugen van zult genieten samen met uw kinderen.

Aqualandia
Wie zei er ook alweer dat Benidorm geen geschikte vakantiebestemming is voor kinderen en jongeren? Naast bovenstaande beschikt Benidorm immers ook over het waterpark Aqualandia. Aqualandia biedt zowel kinderen als volwassenen heel wat mogelijkheden voor een aangenaam dagje vol waterpret.

Peacock Island
Het is vanuit Benidorm mogelijk om een bezoekje te brengen aan het zogenaamde Peacock Island. Het eiland op zich is vrij klein, maar beschikt over een prachtig uitkijkpunt. U moet er wel voor naar boven klimmen, maar ook dat is een belevenis op zich. Volgens velen is de uitermate leuke boottocht naar Peacock Island het uitstapje reeds meer dan de moeite waard.

Vakantie Benidorm - Hotel Benidorm - Vliegtickets Benidorm - Goedkope vakantie Benidorm - Vluchten Benidorm