Algemeen
Home
Accommodaties
Vliegtickets
Boeken
Geld en fooien
Geschiedenis
Het klimaat
Feestdagen
Winkelen
Transport
Reisinformatie
Bezienswaardigheden
Tijdsverschil
Reisadvies
Gezondheid
Media
Filmpjes
Kaart
Actueel
Weer
Reisadvies

 

Algemeen
Het reisadvies voor Benidorm is positief. Er is geen enkele reden om een vakantie naar Benidorm uit te stellen of in het geheel niet te ondernemen.

Criminaliteit
De criminaliteit neemt in bepaalde delen van Spanje (ondanks een groter en sterker wordende politiemacht) nog steeds toe. Het gaat vooral om kleine criminaliteit. Ook in Benidorm dient u waakzaam te zijn voor dieven en zakkenrollers. Hoewel de criminaliteit er best mee valt is de nodige voorzichtigheid zeker geboden, vooral om druk bezochte plaatsen. Laat ook uw strandtas bijvoorbeeld nooit rondslingeren en hou deze steeds zo dicht mogelijk bij u.

 

Klimaat en natuurrampen
Benidorm beschikt over een aangenaam microklimaat. Natuurrampen komen er nooit voor en het weer is er over het algemeen behoorlijk rustig. Sporadisch kunnen er enkele stevige (onweers)buien voorkomen, maar ook deze vormen doorgaans nooit gevaar. Hou er in het bijzonder wel rekening mee dat de droogte in de zomermaanden wel de nodige gevaren met zich mee kan brengen. Hou hier steeds rekening mee wanneer u bijvoorbeeld een picknick plant of een andere activiteit.

Gezondheid
Er gedt geen bijzonder reisadvies op vlak van gezondheid voor Benidorm. Uitgebriede informatie over gezondheidsaspecten is op deze pagina terug te vinden.

Bijzondere wettelijke bepalingen
Jongeren durven er wel eens voor te kiezen om op het strand te slapen. Hou er in deze situatie rekening mee dat kamperen op het strand bij wet verbonden is. Vaak wordt dit weggelachen, maar er staan behoorlijk hoge boetes op. U bent gewaarschuwd.

Vakantie Benidorm - Hotel Benidorm - Vliegtickets Benidorm - Goedkope vakantie Benidorm - Vluchten Benidorm