Algemeen
Home
Accommodaties
Vliegtickets
Boeken
Geld en fooien
Geschiedenis
Het klimaat
Feestdagen
Winkelen
Transport
Reisinformatie
Bezienswaardigheden
Tijdsverschil
Reisadvies
Gezondheid
Media
Filmpjes
Kaart
Actueel
Weer
Winkelen

 

Wanneer u als toerist naar Benidorm afreist is de kans groot dat u terechtkomt op de welbekende boulevard. De boulevard van Benidorm is een uitstekende plaats om te vertoeven en biedt heel wat leuke winkeltjes. De winkeltjes kenmerken zich (vreemd genoeg) vooral door de opvallende prijs van "€ 0,60". In deze winkels kunt u met andere woorden allerhande souvenirs kopen voor een prijs van slechts € 0,60.

Veel toeristen die gewoon naar Benidorm zijn afgereisd om er te genieten van zon, zee en strand zullen waarschijnlijk met niet veel andere winkels kennismaken, maar dat is jammer, want er zijn zeker leuke winkels te vinden. Probeer bijvoorbeeld eens enkele zijstraten in te duiken en maak bijvoorbeeld kennis met de winkels op de Avenida del Mediterraneo. De winkels die hier gevestigd zijn gaan prat op hun uitstekende service en kwaliteit. U wordt hier als klant ook vandaag de dag nog steeds extra in de watten gelegd. Zeker een bezoekje waard dus!

 

Wie in Benidorm gaat winkelen zal er niet omheen kunnen. Sieraden en leder vormen hier (net als in andere delen van Spanje) een vast onderdeel van het straatbeeld. Het moet gezegd, de sieraden zien er veelal bijzonder goed uit en zijn absoluut niet duur. Het is dan ook absoluut niet verwonderlijk dat heel wat toeristen er bewust voor kiezen om ze als souvenir mee naar huis te nemen. Voor leder geldt eigenlijk hetzelde. Leder is in Spanje veel goedkoper dan in België terwijl de kwaliteit zeker goed is en de uitstraling dus ook. Mocht u met de auto zijn afgereisd naar Benidorm, aarzel dan zeker niet om ook eens binnen te springen in de MediaMarkt in Alicante, daar liggen de prijzen op verschillende producten nog veel lager dan hier in België.

Wanneer winkelen?
Wanneer u gaat winkelen dient u rekening te houden met verschillende factoren. Allereerst zult u er bijvoorbeeld moeten aan denken dat de temperaturen in de zomermaanden al snel kunnen oplopen tot 30 graden of meer. Dan winkelen in het drukke centrum van Benidorm is niet meteen aangenaam te noemen. Probeer met andere woorden altijd in de ochtend te winkelen of op dagen wanneer het onverhoopt iets minder mooi weer is (hoe klein die kans dan ook mag zijn).

Opgelet! Hou rekening met de siësta!
Wanneer u van plan bent om te gaan winkelen in Benidorm doet u er goed aan om rekening te houden met de welbekende siësta. De meeste winkels kiezen er dan ook steevast voor om hun deuren te sluiten van 14:00 tot 17:00.

Vakantie Benidorm - Hotel Benidorm - Vliegtickets Benidorm - Goedkope vakantie Benidorm - Vluchten Benidorm