Algemeen
Home
Accommodaties
Vliegtickets
Boeken
Geld en fooien
Geschiedenis
Het klimaat
Feestdagen
Winkelen
Transport
Reisinformatie
Bezienswaardigheden
Tijdsverschil
Reisadvies
Gezondheid
Media
Filmpjes
Kaart
Actueel
Weer
Vliegtickets

 

Benidorm is een populaire vakantiebestemming die u eigenlijk het hele jaar door kunt bezoeken. Dit biedt zowel voor- als nadelen. Het voordeel is vrij voor de hand liggend. Het is in bepaalde periode's immers een stuk goedkoper (of duurder, zoals u wil) om naar Benidorm te vliegen. Vooral vakanties en dan in het bijzonder de "grote" vakantie zijn tijdstippen waarop vliegtickets naar Benidorm hoge toppen scheren. Wanneer u echter buiten het hoogseizoen vliegt en u er niet voor kiest om vrije weekends er tussenuit te pikken heeft u een goede kans dat de kostprijs van uw vliegtickets naar Benidorm best goed meevallen. Veel hangt natuurlijk ook af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt.

Vluchten die vanuit Zaventem worden uitgevoerd vliegen in bepaalde gevallen rechtstreeks op het nabijgelegen Alicante. Alicante is gelegen op een afstand van zo'n 40 kilometer van Benidorm en vormt daardoor een ideale uitvalsbasis. Een vlucht van Zaventem naar Alicante duurt ongeveer een dikke 2 uur waarna u natuurlijk wel nog de afstand naar Benidorm moet rijden. Wanneer u een vlucht naar Alicante boekt dient u er wel rekening mee te houden dat de kans bestaat dat u te maken krijgt met een tussenlanding.

 

De maatschappijen Iberia, Vueling Airlines, Spanair en Brussels Airlines mogen dan wel op Alicante vliegen, de kans is bijzonder groot dat eerst Barcelona wordt aangedaan. In dit geval bedraagt de totale reisduur veelal zo'n 4 uur en 30 minuten of langer. Het spreekt voor zich dat ook maatschappijen als Jetairfly en Thomas Cook Airlines Alicante aandoen. Zij vliegen in het hoogseizoen veelal wel rechtstreeks van en naar Alicante.

Zoals steeds dient u er bij het boeken van uw vliegtickets naar Alicante rekening mee te houden dat, des te vroeger u boekt, des te goedkoper de prijzen doorgaans zijn. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om uw vliegtickets middels een last-minute te bestellen, maar de kans is groot dat u dan van een kale reis thuiskomt.

Luchtvaartmaatschappijen die vanuit Brussel al dan niet rechtstreeks naar Alicante vliegen zijn:
- Brussels Airlines
- Iberia
- Vueling Airlines
- Spanair
- Jetairfly
- Thomas Cook Airlines

Om de goedkoopste vlucht te vinden kunt u eveneens een beroep doen op de handige generator van Connections.

 

Vakantie Benidorm - Hotel Benidorm - Vliegtickets Benidorm - Goedkope vakantie Benidorm - Vluchten Benidorm