Algemeen
Home
Accommodaties
Vliegtickets
Boeken
Geld en fooien
Geschiedenis
Het klimaat
Feestdagen
Winkelen
Transport
Reisinformatie
Bezienswaardigheden
Tijdsverschil
Reisadvies
Gezondheid
Media
Filmpjes
Kaart
Actueel
Weer
Gezondheid

 

Algemeen
Wanneer u naar Benidorm reist doet u er goed aan om een Europese Verzekeringskaart aan te vragen bij uw verzekeraar. Deze zou een afdoende dekking moeten bieden in de publieke ziekenhuizen. Let wel, dit geldt niet voor de private ziekenhuizen. Hoewel de medische infrastructuur in Spanje behoorlijk goed is moet deze op verschillende vlakken toch nog steeds onderdoen voor de medische infrastructuur in Belgiƫ. Niet dringende ingrepen laat u dan ook beter in eigen land uitvoeren.

Inentingen
Het spreekt voor zich dat u voor een vakantie in Benidorm over geen verplichte inentingen dient te beschikken. Let wel, wanneer u uit een gebied komt waar Gele Koorts actief is dient u wel aan te kunnen tonen dat u tegen deze ziekte bent ingeƫnt.

 

Leidingwater
Het wordt sterk aangeraden om geen leidingwater, maar flessenwater te drinken.

Bijzondere gezondheidsrisico's
Er zijn geen bijzondere gezondheidsrisico's van toepassing voor Benidorm. Het enige waar u rekening mee dient te houden is de kans op salmonellagevaar welke vooral in de zomer aanwezig kan zijn. U doet er omwille van deze reden dan ook goed aan om schotels met mayonaise in de zomer te mijden.

Overige
Het wordt zoals steeds ook voor een vakantie naar Benidorm aangeraden om een degelijke reisapotheek mee te nemen.

Vakantie Benidorm - Hotel Benidorm - Vliegtickets Benidorm - Goedkope vakantie Benidorm - Vluchten Benidorm