Algemeen
Home
Accommodaties
Vliegtickets
Boeken
Geld en fooien
Geschiedenis
Het klimaat
Feestdagen
Winkelen
Transport
Reisinformatie
Bezienswaardigheden
Tijdsverschil
Reisadvies
Gezondheid
Media
Filmpjes
Kaart
Actueel
Weer
Transport

 

Transport naar Benidorm

Vliegtuig
Het vliegtuig blijft nog steeds veruit het populairste transportmiddel voor een reis naar Benidorm. In ongeveer 2 uur tijd vliegt u van Brussel naar het zuiderse Alicante. Benidorm ligt op ongeveer 40 minuten van Alicante zodat er nog slechts een korte autoreis nodig is om op uw eindbestemming aan te komen. Let wel, de kostprijs van vliegtickets naar Alicante ligt veelal niet dermate hoog, maar zijn wel sterk afhankelijk van de periode waarin u boekt. Hou hier dus zeker en vast rekening mee.

Auto
Steeds meer mensen kiezen er voor om met de auto naar Benidorm te rijden. Hoewel dit op zich geen probleem is (er liggen uitstekende wegen naar Benidorm en u rijdt doorgaans het grootste stuk over de Franse en Spaanse autosnelwegen) dient u er wel rekening mee te houden dat de afstand van België naar Benidorm gemiddeld zo'n 1800 kilometer bedraagt. Vooral voor oudere mensen is dit niet meer zo voor de hand liggend. Zij kiezen er omwille van de schappelijke kostprijs van vliegtickets dan ook beter voor om op een dergelijke manier naar Benidorm af te reizen. De bus is natuurlijk ook nog altijd een optie.

Bus
De bus is inderdaad een optie, alleen blijft ook deze tocht voor ouderlingen veelal redelijk zwaar. Bussen zijn vandaag de dag dan wel zeer comfortabel te noemen en voor de prijs hoeft u het natuurlijk niet meer te laten, maar feit blijft wel dat u gewoon ongeveer 18 uur onderweg bent. Wanneer u toch met de bus naar Benidorm wenst te trekken kunt u zich het best vooraf grondig informeren over de zogenaamde opstapplaatsen.

 


Transport in Benidorm

Te voet
Het mag onderhand wel duidelijk zijn dat Benidorm een geliefkoosde bestemming is voor ouderlingen. Dit heeft er voor gezorgd dat de stad verschillende veranderingen heeft ondergaan. Eén van de voordelen van Benidorm als vakantiebestemming is dat u alles perfect te voet kunt doen. Zowel in als buiten het centrum zijn uw voeten nog steeds de belangrijkste transportmiddelen. Heeft u geen auto of fiets ter beschikking in Benidorm, dan is dat met andere woorden geen enkel probleem!

Huurauto
Wanneer u echt de omgeving wenst te verkennen en het achterland van Benidorm in wil trekken wordt het natuurlijk een compleet andere kwestie. Dan kan de noodzaak van een auto wel de kop opsteken, maar ook dat is geen enkel probleem. U beschikt ter plaatse immers over ruim voldoende mogelijkheden om een auto te huren. De kostprijs voor het huren van een auto valt naar Europese maatstaven best mee en u bent doorgaans steeds afdoende verzekerd.

Boot
Wanneer u naar een eilandje wenst te varen of gewoon de kust eens wil zien vanaf het water is dat perfect mogelijk. In Benidorm worden er immers aan toeristen en locals verschillende mogelijkheden geboden om een boottochtje te boeken. Ook de prijzen voor een boottochtje vallen er best mee, alleen kan de hoogte er van sterk afhankelijk zijn van het seizoen waarin u boekt.

Vakantie Benidorm - Hotel Benidorm - Vliegtickets Benidorm - Goedkope vakantie Benidorm - Vluchten Benidorm